logo.png

test

Hoe verloopt Mediation?

 

Uitgangspunten

Pontum Mediation begeleidt elke Mediation op basis van de volgende uitgangspunten:

  • Mediation is altijd vrijwillig. Niemand kan u ertoe dwingen. De kracht van mediation is juist dat u zelf van het conflict afwilt en zich daarvoor inzet.
  • Mediation is niet vrijblijvend. U gaat zich ervoor inspannen. En dat loont.
  • Mediation is vertrouwelijk. Alle partijen verplichten zich tot geheimhouding. Dit geldt ook voor de mediator. Alles wat besproken wordt is geheim. U kunt daarom binnen de mediation vrijelijk praten over wat er speelt en wat u dwars zit.
  • De mediator heeft een strikt neutrale rol. De mediator heeft geen enkel belang bij de uitkomst van de mediation.
  • U bedenkt de oplossing, niet de mediator. De mediator helpt partijen weer tot echte communicatie te komen.
  • Er wordt onderhandeld met het oog op wederzijdse belangen. De mediator heeft geen oordeel over de kwestie zelf.
  • Voor mediation zijn alle partijen in het conflict nodig. U kunt uw conflict alleen oplossen door met de ander in gesprek te gaan. Bij een conflict is het moeilijk om weer met elkaar te spreken. De mediator zal beide partijen helpen om te praten en te luisteren. 
  • Het staat u vrij om op elk moment de bemiddeling af te breken. Ook als er nog geen gezamenlijke oplossing is gevonden.

 

Werkzwijze

Uiteraard wilt u graag weten of mediation u kan helpen uw conflict op te lossen. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek kunt u daarom alle vragen die u over mediation heeft stellen.

 

U maakt kennis met uw mediator. Het is belangrijk dat u zich veilig en goed voelt bij uw mediator. De welbekende klik is belangrijk om in de mediation naar een oplossing te kunnen werken.

 

Zodra u het gevoel heeft dat u zich prettig voelt bij uw mediator zal de Mediationovereenkomst besproken worden. Deze overeenkomst is het contract tussen alle betrokken partijen en de mediator.

De Mediationoevreenkomst krijgt u van te voren toegestuurd, zodat u weet waar u aan toe bent.

 

Vervolgens start de mediation doordat u allebei de gelegenheid krijgt om in het kort uw kant van het verhaal over het conflict te vertellen. Een gesprek duurt maximaal twee uur. Uitgangspunt is om binnen enkele weken tot een voor alle betrokkenen bevredigend resultaat te komen.

 

Als er een oplossing is gevonden, legt u deze vast in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is belangrijk omdat hierin alle afspraken beschreven staan die u gemaakt heeft. Het beschrijft uw rechten en plichten. Met de ondertekening ervan verklaart u dat u zich houdt aan dat wat u bent overeengekomen.

 

Hiermee is de mediation afgerond.

 

test

copyright copyright.png 2013 Pontum Mediation  | design: Stoer Ontwerp | realisatie & hosting: Xellux